46 اثر از هنرمندان اردبیلی در بخش هنرهای تجسمی به چهارمین جشنواره آثار راه یافت


به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع‎رسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، رحمان مجرد؛ مسوول هنرهای تجسمی حوزه هنری استان اردبیل با اعلام این خبر افزود: واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری استان اردبیل113 اثر را روانه چهارمین جشنواره تولیدات مراکز استانی حوزه هنری کرده بود که در نهایت از این تعداد 46 اثر به مرحله نخست داوری راه یافت.

مجرد گفت: جشنواره سراسری تولیدات مراکز استانی حوزه هنری رویدادی است که هر دو سال با رویکردی ارزش محور، توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار می شودکه امسال چهارمین دوره آن هفتم تا نهم مهرماه 1394 با موضوعات انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی، دفاع مقدس، خانواده و اخلاق، تمدن اسلامی، عدالت، پیشرفت و ایران آینده در چشم انداز 1404 به میزبانی حوزه هنری اصفهان برگزار می شود.

مسوول هنرهای تجسمی حوزه هنری استان اردبیل اظهار داشت: از 46 اثر راه یافته به مرحله نخست داوری در بخش عکس آثاری از پروین بهرامی، رحمان مجرد، سجاد دادپور، کامل روحی، مجید خالقی مقدم، سجاد پاداش را می توان نام برد.

همچنین در بخش کاریکاتور؛ آثاری از بهنام پورمهدی، یلدا هاشمی نژاد، رسول حاجی زاده، شهرام رضایی، سهراب خیری، نیلوفر کبودین در ردیف آثار راه یافته قرار گرفته اند.

در خوشنویسی آثاری از صابر صفایی، رقیه فصیحی، عظیم فلاح، محسن رهبری در طراحی؛ اثر مهدی حمیدی، در نقش برجسته اثر محمد رنجبر، در رشته حجم آثاری از حجت اله عینی، منصور همرنگ، به مرحله د اوری این جشنواره راه یافته اند.

همچنین در بخش تذهیب کاری از فاطمه بهاری، در تشعیراثر میرمهدی سیدی در تایپوگرافی آثاری از سید سجاد خاتم نژاد، سیدمهدی موسوی، حجت مجرد، حسین آزاد، سعید مجنون، غزاله نمادی وثوق، زهرا عابدیان و در بخش تصویرسازی کار آرام علایی اردبیلی و فینا عبدی به مرحله داوری رسیده اند.

مجرد گفت: واحد هنرهای تجسمی استان اردبیل در چندسال اخیر؛ با در نظر داشتن اصول حرفه ای، هنرمندان را به سمت تولید آثار کیفی در راستای اهداف و سیاست های کلی حوزه هنری سوق داده است.

مسوول هنرهای تجسمی حوزه هنری استان اردبیل اظهار داشت: حمایت از انتشار مجموعه آثار هنرمندان برگزیده به جای اهدای جایزه نقدی می تواند در تولید آثار معنوی و ارزش محور با کیفیت قابل قبول و موجه تاثیر به سزایی داشته و زمینه ساز ایجاد موج نویی در خلق آثار با ارزش و پرمحتوا گردد.

شایان ذکر است چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7تا9 مهرماه سال جاری در بخش‎های موسیقی، تجسمی، هنرهای تصویری، ادبیات پایداری، محصولات فرهنگی، ادبیات ونمایش به میزبانی حوزه هنری استان اصفهان با حضور حوزه‎های هنری سراسر کشور برگزار می‎شود.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره